Categories
SPAM/SCAM Alert!

Alert! – kolejny SCAM – „Zalogowano się pomyślnie, wszystkie dane zostały skopiowane z urządzenia.”

Ty też otrzymałeś taką wiadomości i zastanawiasz się czy jest ona prawdziwa?

Pozdrawiam,

To jest twoje ostatnie ostrzeżenie.

Twój system został naruszony.
Wszystkie dane zostały skopiowane z Twojego urządzenia na nasze serwery.
Był też film nagrany z twojej kamery, na którym oglądasz porno.

Mój wirus zainfekował Twoje urządzenie poprzez stronę internetową dla dorosłych, na którą ostatnio wchodziłeś.

Jeśli nie wiesz, jak to działa, podzielę się szczegółami.
Wirus Trojań daje mi pełny dostęp, jak również kontrolę nad urządzeniem, którego używasz.
W rezultacie, mogę zobaczyć cały Twój ekran, włączyć kamerę i mikrofon, a Ty nawet o tym nie wiesz.

Dokonałem zrzutu wideo z Twojego ekranu i urządzenia z kamerą i zamontowałem wideo, na którym w jednej części ekranu jest filmik jak się masturbujesz, a w drugiej części jest film pornograficzny, który w tym momencie został przez Ciebie otwarty.

Mogę zobaczyć całą listę kontaktów z Twojego telefonu i wszystkich mediów społecznościowych.
Mogę wysłać to wideo do całej Twojej listy kontaktów telefonicznych, mailowych i w mediach społecznościowych w jednej chwili.
Dodatkowo mogę również wysłać wszystkim dane z Twojego maila jak i komunikatorów.

Mogę zniszczyć twoją reputację na zawsze.


Jeśli chcesz uniknąć tych konsekwencji, to:
Przelej 1400 USD (dolary amerykańskie) do mojego portfela bitcoin 
(jeśli nie wiesz, jak to zrobić, wpisz "kup Bitcoin" w polu wyszukiwania Google).

Mój portfel bitcoin (BTC Wallet): {wyciete}

Jak tylko wpłynie zapłata, natychmiast zniszczę Twój film i gwarantuję, że nie będę Cię więcej nachodził.
Masz 50 godzin (nieco ponad 2 dni) na dokonanie tej płatności.
Dostaję automatyczne powiadomienie, gdy czytam tego maila. Podobnie timer wyłączy się automatycznie po przeczytaniu bieżącej wiadomości e-mail.

Nie próbuj skarżyć się gdziekolwiek, jak torebka nie śledzi, poczta skąd przyszedł list, i nie jest śledzony i tworzony automatycznie, więc nie ma sensu pisać do mnie.
Jeśli spróbujesz podzielić się tym e-mailem z kimkolwiek, system automatycznie wyśle zapytanie do serwerów, a one przystąpią do wysyłania wszystkich danych do sieci społecznościowych. 
Zmiana haseł na portalach społecznościowych, poczcie, urządzeniu nic Ci nie da, bo wszystkie dane są już pobrane do mojego klastra serwerów.

Powodzenia i nie rób nic głupiego. Pomyśl o swojej reputacji.

Owszem takie rzeczy jak podglądanie kamer wideo i robienie zrzutów z ekranu niezabezpieczonego komputera są możliwe, ale powyższy email to czysty przekręt… nie ma nic wspólnego z prawdą. Takie wiadomości rozsyłane są po całym internecie… na szczęście w nieszczęściu mało ludzi wie jak posługiwać się kryptowalutami…

W każdym razie, jeżeli otrzymałeś taki email nie musisz nic z tym robić… jest to jedynie próba wymuszenia, czy też złego doprowadzenia do złego zarządzania swoimi pieniędzmi, która swoja drogą jest w naszym kraju karalna. Jednak ściganie takich ludzi jest trochę trudne… trzeba wiedzieć, że nikt takich maili nie wysyła ze swojego konta, z reguły takie maile są rozsyłana przez włamania się na serwery ludzi którzy nie mają pojęcia o tym ze coś takiego rozsyłają.

Na serwerach są zabezpieczenia, które mają za zadanie 'weryfikować takie maile” jednakże zanim zadziałają pewna część maili zostanie rozesłana…

Pamiętaj, podziel się ta informacją ze znajomymi, tak aby nie dali się nabrać!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.